Investeringsaftrek toepasbaar op Keiser apparatuur

Als ondernemer kun je gebruikmaken van diverse fiscale regelingen om kosten te verlagen. De investeringsaftrek is zo’n fiscale regeling die je instaat stelt om fiscaal voordeel te behalen. Dit komt doordat je een deel van het geïnvesteerde bedrag  éénmalig in mindering van je belastbare winst mag brengen, hierdoor betaal je minder belasting. Dus, door te investeren, geld besparen.

Hoe werkt investeringsaftrek?

De investeringsaftrek is opgesplitst in drie varianten, omdat je in diverse apparatuur kunt investeren en voor iedere soort investering gelden andere regels.

Soorten investeringsaftrek

Er zijn in Nederland drie soorten investeringsaftrek:

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
  • Energie-investeringsaftrek
  • Milieu-investeringsaftrek en VAMIL

In de meeste gevallen mag je gebruik maken van investeringsaftrek als jouw bedrijf in Nederland gevestigd is en je belastingplichtig bent.

Voordelen voor jou

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) betreft investeringen in algemene bedrijfsmiddelen, zoals apparatuur die elk bedrijf kan gebruiken voor zijn operationele activiteiten, waaronder ook de apparaten van Keiser.

Het exacte bedrag dat je uiteindelijk in mindering kunt brengen op je belastbare winst hangt af van het totale investeringsbedrag in één (fiscaal) jaar. Financial leasing is hierbij ook mogelijk. Hoe meer je investeert, hoe groter het bedrag is dat je kunt aftrekken.

Dus investeer je €15.000,- en je hebt minder dan €59.939,- geïnvesteerd dit jaar dan geniet je al een maximaal bruto voordeel van €4.200,-. En hiernaast kun je gewoon de apparatuur in 5 jaar fiscaal afschrijven. Informeer je financieel adviseur over alle mogelijkheden.  Hieronder worden de verschillende percentages weergegeven:

Hoogte van de investering Aftrekbaar percentage
< €2.400 0%
€2.401 – €59.939 28%
€59.940 – €110.998 €16.784
€110.999 – €332.994 €16.784 – 7,56% van het deel boven €110.998
> €332.994 0%

Niet alle ondernemers komen in aanmerking voor de KIA, maar de meerderheid wel. Het is essentieel om te voldoen aan de algemene criteria en bovendien moet je gedurende een bepaalde periode meer dan €2.400 (exclusief btw) hebben geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, zoals aangegeven in de bovenstaande tabel. Ten slotte is het van belang dat elke afzonderlijke investering in een bedrijfsmiddel minstens €450 bedraagt; bijvoorbeeld, een computer of laptop van €300 komt niet in aanmerking.

Bron: Investeringsaftrek