Train je leden net zoals professionele atleten

De producten van Keiser staan voor de meeste mensen bekend als apparatuur voor de topsport. Dit is ook wat onze concurrentie zal zeggen. Ze zullen je vertellen dat Keiser bedoeld is voor trainingen op topniveau en niet voor de algemene bevolking. Dat roept de vraag op waarom? Als Keiser het beste is voor topatleten, waarom zou het dan niet het beste zijn voor jou en je leden?

De reden dat Keiser de favoriete apparatuur is voor topsporters is dat het heel moeilijk is om je prestaties te verbeteren als je al op het hoogste niveau presteert. Je bent op een niveau waar de kleine dingen tellen, zoals de kleine dingen die Keiser anders maken dan alle anderen.

“Keiser equipment is a staple in our performance department with the Los Angeles Rams. The versatility of Keiser allows us to train our athletes in a safe and efficient manner with various movements.”

Het eerste wat Keiser deed was het gebruik van ijzer als weerstand elimineren zodat we op hogere snelheden konden trainen. De extra krachten die nodig zijn om het ijzer te starten en te stoppen aan het begin en einde van elke herhaling nemen toe met de snelheid en creëren een schokbelasting voor de gewrichten en het bindweefsel. Het elimineren van deze schokbelasting vermindert het risico op blessures en stelt ons in staat om de weerstand te variëren door het bewegingsbereik heen om het zwaarder te maken waar je sterker bent en lichter waar je zwakker bent. We noemen dit variabele weerstand. Variabele weerstand laat je spieren over het hele bewegingsbereik maximaal werken, waardoor je sneller sterker wordt.

Keiser geeft je een consistente variabele weerstandscurve bij elke trainingssnelheid, zodat je je kracht kunt opbouwen op de snelheid waarmee je het spel speelt.

Keiser geeft je ook de mogelijkheid om elk ledemaat onafhankelijk te trainen op de manier waarop je functioneert. We noemen dit onafhankelijke dynamische variabele weerstand. Onafhankelijke Dynamisch Variabele Weerstand doet iets wat we nog nooit hebben kunnen doen met ijzer, namelijk ons neuromusculaire systeem beter ontwikkelen. Voor het eerst zijn we in staat om tegelijkertijd de spieren en de hersenen te trainen. Hoe sneller je een weerstand beweegt, hoe gerichter de hersenen moeten zijn op het samentrekken van de betrokken spieren.

“Keiser training equipment has been a potent staple in our arsenal for years. It is, simply put, an unmatched resistance device with incredible versatility.”

We trainen de hersenen om de spieren precies te laten doen wat ze willen op het exacte moment dat ze dat willen.

Essentieel, niet alleen in topsport, maar ook in onze dagelijkse activiteiten.

Atleten zijn allemaal verschillend met verschillende “Motoren”.

Ja, “Motoren”. Wanneer we fietsen, is het duidelijk wie de motor is. Wanneer we een beweging uitvoeren, zijn wij de motor die die beweging uitvoert, of we nu fietsen, wandelen, hardlopen, zwemmen of gewichten heffen. Atleten hebben zeer specifieke motoren die hen goed maken in hun sport of zelfs hun positie binnen die sport. Een voetballer heeft een heel andere motor dan een volleyballer, net zoals een vrachtwagen een andere motor heeft dan een auto. We hebben allemaal onze eigen unieke motor. Dankzij de veelzijdigheid van Keiser kunnen we onze motor aanpassen aan onze behoeften.

Er was een tijd dat alle atleten hetzelfde trainden, ongeacht hun sport of positie.

De focus lag op sterker worden, dus iedereen tilde zware gewichten op om zo sterk mogelijk te worden. Nu ze snelheid en kracht kunnen trainen op Keiser, gaat het erom hoeveel snelheid en hoeveel kracht ze nodig hebben in hun sport of positie en bouwen ze hun motor op basis daarvan op.

Waarom zou iedereen niet willen trainen met de snelheid van het dagelijks leven en dat op een veilige manier?

Waarom zouden we niet efficiënter willen trainen en sneller de gewenste resultaten willen behalen? Waarom zouden we niet elke ledemaat onafhankelijk willen trainen, zodat de sterke ledemaat de zwakkere ledemaat niet kan helpen en de zwakkere ledemaat dwingt om sterker te worden? Waarom zouden we niet de mogelijkheid willen hebben om te trainen met één ledemaat die uitduwt terwijl het andere ledemaat terugkomt, en dat op snelheid? Waarom zouden we niet zowel snelheid als kracht willen verbeteren? Het antwoord is duidelijk. Dat willen we.

“Movement quality is the name of the game, and Keiser helps us achieve the same positions and patterns reinforced by power that dramatically upgrades the quality of life for our members.”

Dezelfde voordelen die Keiser topatleten biedt, zijn dezelfde voordelen die Keiser jouw leden biedt. Als we ouder worden, verliezen we wat we niet gebruiken. We worden zwakker. We worden trager. Onze dominante kant wordt dominanter. Onze coördinatie, stabiliteit en balans worden slechter. Dit zijn veranderingen die ons meestal treffen vanaf ons 30e levensjaar. Keiser is al het favoriete apparaat voor senioren, omdat de onderzoeken die sinds 1988 zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat Keiser al deze effecten kan omkeren. Maar waarom de achteruitgang ondergaan en dan proberen om het terug te draaien als we een gezonder en gelukkiger leven kunnen leiden door het te voorkomen?

Onze tanden zijn een goed voorbeeld van hoe we de achteruitgang van bepaalde delen van ons lichaam kunnen voorkomen. In de jaren 1950 werd fluoride aan tandpasta toegevoegd om gaatjes te voorkomen en werd ons geleerd onze tanden verticaal te poetsen om tussen de tanden te reinigen. De tandheelkundige industrie richtte haar aandacht op preventie. Tot onze verbazing waren de tanden twintig jaar later geweldig, maar het tandvlees moest eruit. Twintig jaar verkeerd poetsen met te stugge borstelharen beschadigde het tandvlees. Zowel de manier waarop we poetsen als het instrument dat we gebruiken moesten veranderen.

De tandenborstels en methoden die we vandaag de dag gebruiken, zijn niet de tandenborstels en methoden die we in de jaren 60 gebruikten. De tandenborstels van nu zijn pure wetenschap, ontworpen om de levensduur van onze tanden EN ons tandvlees te verlengen. Op dezelfde manier, zoals Keiser heeft aangetoond, zullen de machines en methoden van de toekomst niet die zijn die we in de jaren 60 gebruikten. Ook zij zullen pure wetenschap zijn, ontworpen om de levensduur van onze neuromusculaire EN skelet-systemen te verlengen. Door ons alleen op onze tanden te richten en ons tandvlees te negeren, hebben we geleerd dat we ons niet langer alleen op onze spieren kunnen richten en onze gewrichten, bindweefsel en neuromusculaire systeem kunnen negeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden en de wetenschap achter de Keiser apparatuur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we informeren je graag.

    Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.