Sportfysiotherapie Visser

Fysiotherapie en sporten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sporten betekent bewegen, en bewegen is essentieel voor een gezond lichaam. Soms kan bewegen echter een uitdaging vormen, vooral bij blessures of chronische aandoeningen. Bij Sportfysiotherapie Visser is de overtuiging dat niets onmogelijk is.

Sinds 2 jaar geeft Stephan Visser binnen zijn eigen praktijk passend advies en op maat gemaakte behandelplannen waarmee hij ervoor zorgt dat beweging weer binnen handbereik komt.

Persoonlijke aanpak en expertise

Sportfysiotherapie Visser biedt een breed scala aan diensten aan, van fysiotherapie voor klachten aan houding en bewegingsapparaat tot sportfysiotherapie met een topsportbenadering voor elke sportblessure. De praktijk excelleert in sportrevalidatie en biedt ook medisch fitness, waaronder 6-weekse medische fitness trajecten, en echografie. Het team werkt nauw samen met specialisten in de regio en beschikt over uitgebreide trainingsfaciliteiten om patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Stephan Visser: de drijvende kracht achter de praktijk

Stephan heeft een indrukwekkende achtergrond in de sportfysiotherapie. In 2007 behaalde hij zijn bachelor fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht en in 2016 voltooide hij zijn master sportfysiotherapie aan de SOMT. Met meer dan 12 jaar ervaring in de topsport, waaronder werk bij FC Utrecht, heeft Stephan een schat aan kennis en expertise opgebouwd. Hij begon zijn carrière bij de jeugdopleiding van FC Utrecht en werkte zich op tot het eerste elftal, waar hij samenwerkte met gerenommeerde trainers zoals Erik ten Hag.

Stephan’s passie voor bewegen is ongeëvenaard. Hij heeft de Alpe d’Huez zowel fietsend als lopend bedwongen en meerdere halve en hele marathons gelopen. Hardlopen en krachttraining maken inmiddels deel uit van zijn wekelijkse routine. Voor Stephan is het lichaam krachtiger dan men vaak denkt, maar hij benadrukt ook de mentale kracht die nodig is om door te zetten.

Betrokken en persoonlijk

Wat Stephan en zijn team onderscheidt, is de persoonlijke benadering en betrokkenheid bij de patiënten. Ze geloven sterk in het trainen samen met sporters en patiënten, waardoor een laagdrempelige communicatie ontstaat en de patiënt altijd centraal staat. Stephan’s motto, “Niks is onmogelijk,” weerspiegelt zijn overtuiging dat iedereen, ongeacht de omstandigheden, kan werken aan een gezonder en actiever leven.

Bij Sportfysiotherapie Visser draait alles om persoonlijke begeleiding en een betrokken aanpak, waardoor elke patiënt zich ondersteund voelt in hun herstelproces.

Waarom hebben jullie voor de apparatuur van Keiser gekozen?

In lijn met de visie om dé sportfysiopraktijk van Utrecht en omgeving te worden, hebben ze bij Sportfysiotherapie Visser gekozen voor de apparatuur van Keiser. De achtergrond in topsport en het streven naar topsportkwaliteit die voor iedereen bereikbaar moet zijn, vormen de kern van de aanpak. Het multidisciplinaire team, bestaande uit medisch personal trainers, performance trainers en sportfysiotherapeuten, kan optimaal gebruikmaken van de veelzijdige apparatuur van Keiser. Dankzij hun ervaring in zowel topsport als breedtesport kunnen onze vakmensen met ruime expertise de apparatuur inzetten voor de beste resultaten.

“Sport zit natuurlijk in de naam. Dus bij ons is bewegen ook echt een vast onderdeel van de fysiotherapie,” legt Stephan uit. “Wij zijn geen praktijk waar je gaat liggen en niks hoeft te doen. We zien onszelf wel een beetje als een modernere fysiopraktijk.”

Stephan vervolgt: “Voor mij als sportfysiotherapeut is de apparatuur van Keiser ideaal voor revalidatie vanwege de gewrichtsvriendelijke eigenschappen. De Functional Trainer biedt veel mogelijkheden dankzij de verstelbare hoeken, waardoor je meerdere oefeningen kunt doen met een zeer lage startweerstand. Het is ook een groot voordeel dat je op snelheid kunt trainen, zelfs bij een lagere belasting. Dit is met de apparatuur van Keiser mogelijk.”

“Daarnaast zijn de Leg Press en Leg Extension van grote meerwaarde voor het behandelen van blessures aan de onderste extremiteiten. Ik train vaak unilateraal, op snelheid en isometrisch met mijn klanten, en de veelzijdigheid van Keiser-apparatuur maakt dit allemaal mogelijk.”

Bij Sportfysiotherapie Visser geloven ze dat bewegen essentieel is voor herstel en gezondheid. Met de apparatuur van Keiser kunnen ze de patiënten op de best mogelijke ondersteuning bieden, en ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht hun niveau, kan profiteren van hoogwaardige sportfysiotherapie.

Klaar voor de volgende stap?

Wij denken graag mee met jouw wens om jouw faciliteit naar een volgend niveau te tillen. Klaar voor die volgende stap? Neem dan vandaag nog contact met ons op en we komen graag een keer bij je langs!

    Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Andere projecten

    Sporti-Fy