Studio FTP

Patrick van der Weegen is al enige jaren werkzaam bij Keiser als Master Trainer Indoor Cycling. Als Master Trainer verzorgt Patrick de opleidingen voor cycling instructeurs die met onze M3i Bikes aan de slag gaan bij hun gym of studio. Daarnaast organiseert en verzorgt Patrick de master-rides bij onze klanten en verzorgt hij trainingen voor The Ride by Keiser.

Naast deze functie heeft Patrick er een nieuwe uitdaging bijgekregen in de vorm van een leefstijl centrum, namelijk Studio FTP in Leiden, waar Patrick eigenaar van is. In dit centrum kun je terecht voor een indoor cycling workout, yoga lessen en lessen in specifieke krachttraining. Ze hebben verschillende (para-)medici onder een dak, waardoor ze de klant helpen het beste uit zichzelf te halen op het gebied van voeding en gezondheid.

Studio FTP van Patrick van der Weegen met de Keiser Bikes

Van kennismaking tot installatie

Doordat Patrick Master Trainer is bij Keiser en dus een bekende van het merk en het bedrijf, was de keuze voor Keiser apparatuur snel gemaakt. Het coronavirus heeft Patrick er niet van weerhouden een studio te openen. De levering van de M3i Indoor Cycling Bikes en de installatie van de Functional Trainer vonden daardoor ook midden in de coronatijd (2020) plaats.

Patrick: “De keuze voor de Keiser M3i Bike was niet heel moeilijk. Gewoon de beste fiets die er in de markt is op het gebied van indoor cycling. Waarom ik daarnaast nog voor een Functional Trainer ben gegaan? De weerstand bij dit apparaat is overal hetzelfde, dat maakt hem veilig, efficiënt en je kunt op ‘ware snelheid’ trainen. Ik ben grootse fan van trainingen gericht op de ketenbeweging waardoor niet alleen kracht en snelheid toenemen, maar ook de core-stabiliteit die voor die specifieke beweging toeneemt. Dit maakt dat de trainingen enorm efficiënt zijn en doordat de Functional Trainer bijna geen beperking kent in mogelijke oefeningen, ook heel gevarieerd. De deelnemers aan mijn trainingen variëren in de leeftijd van 17 tot 81 jaar!!”

Het eindresultaat

Negentien M3i Indoor Cycling Bikes en een Functional Trainer later is hier dan het eindresultaat. En daarbij is de tweede Functional Trainer in bestelling! Om de spinning ruimte aan te kleden, heeft Patrick Keiser-visuals in de ruimte geplaatst. Een daarvan is op onderstaande foto te zien.

Wat zegt de klant over de samenwerking?

Patrick van der Weegen, eigenaar Studio FTP:

“Het mooie aan Keiser BV is dat de lijntjes heel kort zijn. Voor de installatie krijg je allerlei vragen waar je aan kunt denken en rekening mee moet houden. Vervolgens is er kort en intensief contact over je wensen, hoe dat te doen. En vervolgens de installatie snel, vakkundig en prettig plaatsvindt. Mooie dingen!”

Geschreven door:
Michelle Jacobs
Medewerker Marketing & Communicatie

 

Patrick van der Weegen met de Keiser Functional Trainer in zijn eigen studio FTP

Andere projecten

Sporti-Fy