Keiser M3i Bike en Intelligent Cycling: De intelligente combinatie

Wat is Intelligent Cycling, waarvoor gebruik je het en hoe gebruik je het? Kom erachter in deze blog en doe er je voordeel mee!

Wat is Intelligent Cycling?

Intelligent Cycling is een app die fietsers kunnen gebruiken om met meer opties en mogelijkheden te trainen. De app voorziet je van kant-en-klare workouts. Met deze app worden je trainingen leuker, afwisselender en uitdagender. Je kunt namelijk fietsen op hartslag, vermogen, RPM of je gevoel (RPE). In de app vind je honderden trainingen op verschillende niveaus. Een beginnende fietser tot aan een professional kan dus met deze app vooruit!

Wat heb je nodig om te starten?

Voor het gebruik van de (gratis!) Intelligent Cycling app, heb je een fiets nodig waarmee je indoor kunt fietsen. Daarnaast vergroot het de mogelijkheden wanneer je fiets beschikt over bluetooth. Mocht dit niet zo zijn, is dat geen ramp. Trainingen kun je namelijk ook uitvoeren op RPM of op je gevoel (RPE). Beschik je wel over een fiets met bluetooth, zoals de Keiser M3i Indoor Bike, dan zijn de mogelijkheden vele malen groter.

Intelligent Cycling Intelligent Cycling Workouts Intelligent Cycling Play

Hoe werkt de Intelligent Cycling app?

  1. Als eerste ga je naar App Store of Google Play (op je tablet of telefoon);
  2. Zoek op Intelligent Cycling en download de gratis app;
  3. Vervolgens neemt de app je zelf mee in de eerste stappen, volg deze dus. Je wordt namelijk stap voor stap meegenomen door de “tour”;
  4. Hierbij dien je een profiel aan te maken. Wanneer je dat gedaan hebt, kan het plezier beginnen!;
  5. Op de homepage staan verschillende mogelijkheden voor het kiezen van een workout, maar je kunt er ook zelf een maken (dit vergt enige oefening, maar is de moeite waard!). Laat je meevoeren door de data en de virtuele omgeving;
  6. Zodra je de workout start, kun je jouw fiets koppelen aan de app;
  7. Nadat je je fiets met de app hebt gekoppeld, zie je in je beeldscherm de training die jij aan het volgen bent, jouw data etc.

Een mooie toevoeging: de meeste trainingen in de app hebben een muzieklijst die in Spotify te vinden is. Als je zelf een Spotify-account hebt, kun je deze koppelen aan de Intelligent Cycling app. De app maakt het koppelen gemakkelijk voor je en legt dit stap voor stap uit. So just follow the steps!

Ben jij enthousiast geworden en wil je de Intelligent Cycling app uitproberen? Download de app dan hier:

App Store  Google Play

Enjoy!


Geschreven door

Patrick van der Weegen
Master Instructor Indoor Cycling
April 2020