Boksfabriek Nijmegen

De Boksfabriek Nijmegen is een plek waar de ‘nobele kunst van zelfverdediging’ omarmd en verspreid wordt onder de Nijmeegse gemeenschap. Het doel van eigenaren Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz is simpel: “We willen iedereen laten zien hoe deze sport op talloze manieren een prachtig onderdeel van het dagelijks leven kan zijn.”

Bij de Boksfabriek is iedereen welkom, ongeacht afkomst, verleden, ambities, geslacht of wat dan ook! Ze geloven in inclusiviteit en streven ernaar een diverse en gastvrije omgeving te creëren. Met het uitgebreide aanbod is er voor elk wat wils. Of je nu je conditie wilt verbeteren, je zelfvertrouwen wilt vergroten, de uitdaging van wedstrijden wilt aangaan, of gewoon wilt genieten als toeschouwer onder het genot van een kopje koffie of thee, bij de Boksfabriek vind je wat je zoekt.

Boksfabriek Nijmegen is een boksschool, opgericht door niemand minder dan founder en voormalig Nederlands kampioen Superzwaargewicht, Willy van Haaren, samen met Kemal Kirmiziyuz. Waar professionaliteit, passie en persoonlijke groei centraal staat.

Over Willy & Kemal

Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz zijn niet zomaar twee namen in de wereld van boksen en fitness. Met meer dan 40 jaar ervaring als box- en fitnessinstructeurs, hebben ze een schat aan kennis en expertise opgebouwd. Ze zijn niet alleen gespecialiseerd in het trainen van professionele atleten, maar ook in het begeleiden van mensen met diverse achtergronden en uitdagingen.

Zes jaar geleden bundelden Willy en Kemal hun krachten om de droom van een eigen boksschool te verwezenlijken. De Boksfabriek Nijmegen werd geboren, en sindsdien hebben ze een ongelofelijke groei doorgemaakt. Met een klantenbestand van meer dan 1200 mensen bieden ze bokslessen en fitnessprogramma’s aan voor een diverse doelgroep.

Wat de Boksfabriek echt bijzonder maakt, is hun inclusieve aanpak. Van mensen met Parkinson tot degenen die revalideren van blessures, van politieagenten tot werknemers van grote bedrijven zoals de Rabobank, iedereen vindt hier een plek om te trainen en te groeien.

Voor Kemal en Willy gaat het echter niet alleen om het opbouwen van spieren of het leren van bokstechnieken. Het gaat om het creëren van een gemeenschap, een plek waar iedereen zich welkom en gesteund voelt. Hun droom was niet alleen een gym als die van Rocky Balboa, maar vooral een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal.

Bij de Boksfabriek Nijmegen gaat het niet alleen om het leveren van topprestaties in de ring, maar ook om het overwinnen van persoonlijke uitdagingen en het bereiken van individuele doelen. Willy en Kemal hebben niet alleen een sportschool opgericht; ze hebben een thuis gecreëerd voor iedereen die gelooft in de kracht van doorzettingsvermogen, discipline en gemeenschap.

Waarom hebben jullie voor de apparatuur van Keiser gekozen voor de fitnessruimte?

Willy & Kemal wisten al vanaf moment één dat als ze iets voor zichzelf wilden starten, ze voor Keiser zouden kiezen. “Dit komt vanwege het feit dat het gemakkelijk instelbaar is en voor elke doelgroep toegankelijk is,” legt Kemal uit. “Het gewicht van de apparatuur van Keiser is lichter in te stellen, waardoor de apparatuur ook toegankelijker is voor mensen met wat minder ervaring of als ze net starten.”

Willy voegt hieraan toe: “Je kan er zoveel mee doen, zeker ook voor boksers. Ongeacht het niveau, is explosief trainen van belang. Met klassieke gewichten vliegt de weight stack dan heen en weer, dat is bij Keiser niet het geval.” “Hierdoor kan je met Keiser super goed revalideren, topsporters trainen, fitnessen. Het is ook zeker een meerwaarde voor een van onze grotere doelgroepen, mensen met Parkinson; ze kunnen gaan zitten, een knopje indrukken en sporten.”

Kemal benadrukt: “Het mooie is tevens dat je tijdens het uitvoeren van de oefening merkt dat het gewicht te zwaar is, je met een druk op de knop het gewicht kan verlagen. Dat kan met andere apparatuur niet.”

Voor Willy en Kemal is de keuze voor Keiser dus evident. Het past perfect bij hun visie om een inclusieve en toegankelijke trainingsruimte te creëren waar iedereen, ongeacht achtergrond of vaardigheidsniveau, kan werken aan zijn of haar gezondheid en fitheid. Met Keiser-apparatuur kunnen ze hun klanten de beste trainingservaring bieden, of het nu gaat om revalidatie, het behalen van topsportdoelen, of gewoon om fit te blijven.

Klaar voor de volgende stap?

Wij denken graag mee met jouw wens om jouw faciliteit naar een volgend niveau te tillen. Klaar voor die volgende stap? Neem dan vandaag nog contact met ons op en we komen graag een keer bij je langs!

    Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Andere projecten

    Sporti-Fy