Binnensporten en buitenspelen

Thuis sporten en lekker trainen in de gym

Vanaf 1 juli kan het gelukkig weer: trainen in de sportschool! Thuis sporten was en blijft een fijn alternatief, maar kan een professionele sportschool natuurlijk niet evenaren wanneer het gaat om goede en veilige begeleiding bij het behalen van je doelen, de dynamiek van groepslessen en het is in veel gevallen ook die stok achter de deur…
Buiten sporten bij je sportschool was voor veel mensen een fijne oplossing; maar niet alle lessen en apparatuur lenen zich er voor. Het weer werkte aanvankelijk goed mee, maar met name de laatste tijd werden fitnessondernemers verrast door windvlagen en hoosbuien… 

Corona bracht creativiteit in de sportwereld

Buitentraining met KeiserEr zijn natuurlijk allerlei mogelijkheden om thuis te trainen, zowel binnen als buiten. De afgelopen maanden hebben ons in eerste instantie hiertoe gedwongen, maar heeft zowel ondernemers in de branche als de sportieveling ook inspiratie opgeleverd over wat er allemaal mogelijk is. Wanneer we onze socials bekijken, zijn we steeds weer verrast over de creativiteit van onze klanten en sportclubs in het algemeen: indoor cycling bikes en crosstrainers worden naar buiten gereden (wat op zich kinderspel is; rubberen transportwieltjes en compact design zorgt ervoor dat dit een handeling van niks is), maar zelfs Functional Trainers worden veelvuldig buiten geplaatst (met behulp van een vrijstaande basis) om de leden ondanks alles een complete training te kunnen geven. Wat zijn Nederlandse ondernemers toch ontzettend creatief; vertel ze dat iets niet kan of mag en ze vinden een prachtige alternatief. Wij zagen dit in andere landen niet zo vaak voorbij komen, jullie wel?

Indoor cycling bike, hét thuisproduct

Nog even over die indoor cycling bikes; gezien de geringe afmetingen en investering was dit altijd al thuisproduct numero uno. Geliefd bij zowel spinning addicts als bij wielrenners en mountainbikers voor bijvoorbeeld de wintertraining. De afgelopen jaren heeft Keiser veel toepassingen ontwikkeld die je thuistraining enorm veel diepgang kunnen geven. Zo kun je door middel van Keiser Integrated Technology met Bluetooth-connectiviteit je trainingsvoortgang vastleggen en bijhouden. Hiervoor heb je de keuze uit diverse apps, zodat je de training of methodiek kunt kiezen die op dat moment bij je past. Veel trainingen geven je als fietser echt een ongekende ervaring. De afgelopen maanden had je daardoor in je eigen veilige omgeving via online streaming of met gebruik van apps (bijv. Intelligent Cycling, Keiser M-series, Bkool, GOInd, Impowered Betrained) keuze uit tal van trainingen. Bovendien kun je gratis live deelnemen aan diverse online trainingen van het internationale Keiser Instructors Team.

Een ander voordeel van de M3i Indoor Cycling Bike voor thuistraining is, dat je op deze manier niet je (wellicht dure of vuile…) renfiets naar binnen hoeft te halen om deze op een direct drive fietstrainer te bevestigen. Hoewel dat bijvoorbeeld in combinatie met Zwift ook een perfecte training kan opleveren, heeft dit ook nadelen. Het koppelen met apps bijvoorbeeld. 

De M3i hoef je niet voor elke rit te kalibreren; in tegenstelling tot bijv. Tacx (bron: www.zwift.com). Ook hebben niet alle fietsers de mogelijkheid hun fiets vaak van binnen naar buiten te verplaatsen en vice versa. De M3i Indoor Bike is tenslotte zeer accuraat en niet gevoelig voor temperatuurverschillen, direct zonlicht, veelvuldig verplaatsen en vraagt daarnaast geen onderhoud. Zo is er voor elk wat wils! 

 

Geschreven door:
Eveline Peters-Laarakker
General Manager/Marketing & Communicatie
Juni 2020