Keiser A400: nieuwe baanbrekende training- en monitoring apparatuur voor elite level atleten

Onze nieuwe lijn van innovatieve krachttrainingapparatuur helpt coaches om atleten efficiënter en effectiever te trainen door toegang te bieden tot objectieve, real-time gegevens.

De recent geïntroduceerde A400 Serie maakt het volgen van snelheid en kracht toegankelijk, waardoor het net zo eenvoudig wordt als het monitoren van hartslag. De apparatuur toont zowel gemiddelde als pieksnelheid (mean peak velocity), waardoor inzicht wordt geboden in de snelheid (velocity) van elke herhaling, samen met gemiddeld en piekvermogen (mean peak power) over het gehele bewegingsbereik (Range of Motion).

Door gebruik te maken van samengeperste lucht, maakt de apparatuur de zogenaamde “Dynamische Variabele Weerstand” mogelijk. Hiermee kun je het gewicht naadloos aanpassen over een breed scala aan snelheden. Dit helpt niet alleen atleten bij het verbeteren van kracht en vermogen, maar draagt ook bij aan de verhoging van de snelheid van ledematen. Gekenmerkt door een strak ontwerp en nauwgezette engineering, stemt onze geïntegreerde apparatuur de training af op het individu, waardoor coaches en atleten realtime aanpassingen kunnen maken.

Het belang van real-time performance gegevens

“Door een touchscreen interface kunt u tussen gemiddelde en piekstatistieken schakelen terwijl de atleet actief betrokken is bij een set,” verteld Ty Sevin, CEO van Keiser en een voormalig Olympisch en universitair atletiekcoach. Sevin benadrukt verder: “Dit geeft coaches een concurrentievoordeel: het stimuleren van intentie, directe feedback ontvangen en toegang krijgen tot gegevens die kunnen worden gedownload en beoordeeld om de voortgang van een individuele atleet bij te houden en vervolgens deze belangrijke prestatie-indicatoren te vergelijken met een groep atleten in dezelfde discipline.”

Bewaking van vermoeidheid en prestatie

Daarnaast biedt de A400 onderscheidende gegevens over het bewegingsbereik (ofwel range of motion), waarbij de symmetrie tussen de rechter- en linkerzijde tijdens een bewegingspatroon wordt beoordeeld. Het waarschuwt daardoor ook gebruikers voor een afname in prestatie bij het vergelijken van herhalingen tussen sets en herhalingen. Deze functies dienen om vermoeidheid te bewaken, blessures proactief te voorkomen en een hoogwaardige prestatie te garanderen met behoud van gerichte intentie.

Het belang van personalisatie in training

Het gebruik van de A400 heeft een transformerend effect gehad voor de afdeling atletiek van de Universiteit van Texas, volgens Donnie Maib, de “Director of Sports Performance” voor Olympische Sporten aan UT zei: “Je kunt realtime feedback krijgen over wat er gebeurt bij elke herhaling met elke atleet. Je kunt vermogensproductiecurves zien en zien waar atleten beginnen af te breken bij elke herhaling of set. We hebben nog nooit zulke specifieke informatie tijdens een training kunnen krijgen. Het stelt ons in staat om snel aanpassingen te maken en geen sessie te verspillen.”

Sevin benadrukt: “Een atleet kan zo snel als hij kan door een range of motion gaan met een verminderd risico op blessures, 25%-30% sneller dan wanneer het massa (ijzer als weerstandmethode) zou zijn, en ze hoeven niet te vertragen. Ongeacht hoe snel je beweegt, er is minder stress op het gewricht. Dat is de kracht van pneumatiek.”

De focus op het afstemmen van de training op het individu is duidelijk in de nieuwe serie apparatuur. Zoals Sevin, CEO van Keiser, opmerkt: “We zijn niet in het krachthonk om professionele gewichtheffers te worden, maar om speelveld op te kunnen gaan en betere atleten te zijn.” Sevin merkte op dat de A400 Serie zal blijven evolueren om coaches te helpen bij het creëren van een “routekaart van efficiëntie”.

Meer weten over de Keiser A400 line voor jouw sport performance inrichting?

Neem contact op met een van onze productspecialisten die graag meedenkt om jouw inrichting zo efficient mogelijk in te richten en alle teams naadloos te laten werken op de nieuwe A400 lijn.

    Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.