PNOE is evidence based

De bepaling van het zuurstof- en kooldioxidegehalte van de uitgeademde lucht tijdens inspanning is van groot belang voor de bepaling van de cardiorespiratoire status. Aan de hand van een validatie- en betrouwbaarheidstest is uitgezocht wat de gasuitwisseling per ademhaling is op een groep proefpersonen. Dit is gedaan aan de hand van een stapsgewijs protocol van vier fasen waardoor de metabole kaart van het apparaat te beoordelen is. 

Hieruit bleek dat er sterke correlaties te zien waren op het gebied van VO2 en verder geen significante verschillen in VO2, VC02, VE of RQ tussen het apparaat en een eerder gevalideerd apparaat vergelijkbaar aan dat van PNOĒ. We kunnen aan de hand daar van concluderen dat het product nauwkeurig de ademhalingsgassen kan bepalen over een breed gamma van inspanningsintensiteiten. Hiermee kan gesteld worden dat het product ‘Evidence Based’ is. Het volledige onderzoek is te lezen via de volgende link. 

Benieuwd wat PNOĒ voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, we leggen je graag uit hoe dit product een meerwaarde kan zijn voor jouw organisatie en jouw klanten.